Mbo

Studenten (opnieuw) aan het lezen krijgen. Of aan het lezen houden. Als docent op het mbo heb je een belangrijke rol in het aanjagen en vergroten van het leesplezier van jouw studenten. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar als je ‘m vol overgave aangaat, lukt het vast om een positieve bijdrage te leveren aan de geletterdheid van jouw studenten.

Wil je weten hoe? Hier vind je mooie voorbeelden uit de praktijk, bijvoorbeeld over Heel Rotterdam leest of de Bibliotheek op school in het mbo. Of voed je met feiten, zodat je weet hoe groot de uitdaging precies is. Ook geven we je praktische tools en handige links om het lezen te bevorderen, bijvoorbeeld met 25 handige lesvormen. Ga de uitdaging aan voor leesvaardige en leesgrage mbo’ers!

Inspiratie mbo

Uit de praktijk

Hier vind je verhalen uit de praktijk.

Lees de verhalen uit de praktijk

Verdiepende informatie

Hier vind je interessante informatie met betrekking tot leesbevordering op het mbo.

Bekijk verdiepende informatie

Aan de slag

Hier vind je handige links en tools voor leesbevordering op het mbo.

Ga aan de slag met tools

'Samen gaan we voor een betere leesvaardigheid' - Koning Willem I College & Huis73

Een goede leesvaardigheid is belangrijk voor de schoolprestaties van mbo-studenten en hun toekomstige carrière. Lezen verruimt de kennis van de wereld, vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Yannic van Daele is leesconsulent bij Huis73 en verbonden aan het Koning Willem I College. Nicoline Paquaij is docent Nederlands op het Koning Willem I College. Samen zetten ze zich in om het belang van lezen over te brengen aan docenten en studenten. Zij delen hun inzichten, ervaringen en aanpak...

Lees het verhaal van Yannic en Nicoline

Nieuws

Meer nieuws