Bibliotheken

Leesplezier door Bibliotheken

In de bibliotheek liggen de ‘Letters voor het leven’ voor het oprapen. Als betrokken en bevlogen specialist adem jij lees- en taalvaardigheid. Hier lees je hoe je leesvuurtjes verder aanwakkert. Slim advies geeft. Verbinding creëert. Ouders met kinderen. Tussen ouders. Met jongeren. Groot en klein, jong en oud. Zo maken we stap voor stap de Brabantse jeugd geletterd.  

Letters voor het leven

In april lanceerden we de campagne Letters voor het leven – Samen gaan we voor leeskracht, de (vernieuwde) actiegerichte identiteit van Leesoffensief Brabant. We zetten hiermee in op een positieve beweging van Cubiss en de Brabantse bibliotheken, samen met al onze partners. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Zet de campagne en expositie ook in bij jouw bibliotheek en wakker het leesvuur aan!

Ga aan de slag met Letters voor het leven

De verandering in het leesonderwijs doen we samen - Leesoffensief Helmond

Nederland loopt al jaren achter als het gaat om leesprestaties. Hoe kunnen we deze trend keren? Marijke Joosten, voormalig educatief manager bij de Bibliotheek Helmond-Peel, vertelt meer over hoe zij vanuit het Leesoffensief Helmond de handen ineenslaan met de gemeente Helmond, BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning en het onderwijs om samen die verandering in het leesonderwijs teweeg te brengen. Zo inspireren zij samen een nieuwe generatie lezers.

Lees het verhaal van Marijke


 • Terugblik bijeenkomst voortgezet onderwijs

  16 juni 2021

  Bekijk de video's

 • Terugblik inspiratiebijeenkomst voortgezet onderwijs

  6 oktober 2022

  Bekijk de terugblik

 • Terugblik inspiratiebijeenkomst Letters voor het leven

  19 april 2023

  Bekijk de terugblik

 • Samen hebben we de verantwoordelijkheid voor letters voor het leven

  Strategische bijeenkomst 28 november

  Lees de terugblik

Samen bouwen aan leesbevordering: de rol van bibliotheken en het voortgezet onderwijs

Het Leesoffensief Brabant bracht onlangs de brochure 'Bouwen aan leesbevordering' uit. In deze brochure vind je de aanpak en het aanbod van de bibliotheek om invulling te geven aan leesbevordering op het voortgezet onderwijs.

Bekijk de brochure hier


Betrokken bibliotheken en hoe zij in actie komen voor het leesoffensief