Leesvaardigheid onder jongeren daalt zorgwekkend

Gepubliceerd op: 14 maart 2024 11:24

Uit onderzoek blijkt dat Nederland in Europa op de één na laatste plaats staat wat leesvaardigheid betreft. Joy Homfeld, student aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek wilde weten of de bibliotheek hiervan op de hoogte is en wat de Bibliotheek West-Brabant doet om de leesvaardigheid te verbeteren. En om kinderen en jongeren te helpen het leesplezier te vergroten.

Joy sprak in de bibliotheek in Roosendaal met Li-ja Termijn, consulent Basisvaardigheden/coördinator van het Digi-Taalhuis en Chantal Montagne, leesmediaconsulent over de achteruitgang van de leesvaardigheid én het aanbod van de bibliotheek.
Bekijk de video hieronder.

Wie is Joy Homfeld?

Joy Homfeld is een jonge journalist met veel interesses. Het liefst maakt zij explainers; in een explainer wordt informatie duidelijk, kort en krachtig uitgelegd en laat je vooral zien hoe iets werkt. Ook neemt Joy graag interviews af en bewerkt zij beeldproducties.
In 2023 begon haar journalistieke avontuur op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Wil je meer weten over Joy? Klik dan hier om haar website en portfolio te bekijken.