Expositie Letters voor het leven - de Bibliotheek Midden-Brabant

Dinsdag 19 maart 2024 t/m donderdag 11 april 2024 | Bibliotheek Midden-Brabant - locatie Bibliotheek Oisterwijk, adres: Spoorlaan 82E, 5061 HD Oisterwijk

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

‘Letters voor het leven’ is een rondreizende expositie van Leesoffensief Brabant. Ontstaan vanuit het besef dat het anders moet. Het belang van lezen is met een serie aan portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie staat van 19 maart tot en met 11 april in de Bibliotheek in Oisterwijk.

Audiotour

Aan de expositie in de Bibliotheek Oisterwijk is een audiotour gekoppeld waarin informatieve- en ervaringsverhalen te beluisteren zijn met je mobiele telefoon. In de audiofragmenten zijn leuke opdrachten (ook voor kinderen!) opgenomen om te spelen met taal in de Bibliotheek. Tevens wordt er door lees- en media consulenten op de scholen in de gemeente Oisterwijk aandacht besteed aan deze expositie. Ook Taalhuis Oisterwijk is bij de expositie betrokken en er is aandacht voor meertaligheid.

Activiteiten

Naast de audiotour organiseert de Bibliotheek Oisterwijk ook andere activiteiten rondom de expositie. 

Groot dictee van Oisterwijk

Het dictee wordt voorgelezen door wethouder Dion Dankers en nagekeken door Anke van Herk, docent Nederlands bij 2College Durendael. Degene met de minste fouten gaat ervandoor met de titel ‘Winnaar Groot Dictee van Oisterwijk 2024’ en natuurlijk de eeuwige roem!

Meer informatie

Demonstratie VR-bril rondom laaggeletterdheid

Kunnen lezen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is echt niet voor iedereen zo. Als je niet goed kunt lezen, heb je dagelijks met vele uitdagingen te kampen. Hoe ziet je wereld er uit als je niet goed kunt lezen? Met de VR bril kun je dat beleven. Kom langs op een van onderstaande demonstratiemiddagen en ontdek de wereld van een laaggeletterd persoon.Gratis inloop om demonstratie te volgen op 28 maart en 9 april.

Meer informatie